Basic PLA Zwavel Geel

Als je op zoek bent naar een goede manier om je 3D printer te gebruiken, dan is het goed om bepaalde filamenten met elkaar te vergelijken. Een belangrijk filament is de Basic PLA Zwavel Geel. Dit filament bestaat uit PLA en dit houdt in dat het gemaakt is van maisolie. Maisolie is iets dat uit de natuur komt en dat maakt PLA een van de weinige vormen van een filament dat biologisch afbreekbaar is. PLA filament staat er verder om bekend dat het kwalitatief hoge producten aflevert. Dit komt omdat het een materiaal is dat sterke objecten kan creƫren. De producten die gemaakt zijn door PLA laten nauwelijks scheuren of andere kapotte onderdelen zien.

De andere grote voordelen van PLA

Verder heeft Basic PLA Zwavel Geel nog andere voordelen. Zo kan PLA goed worden gebruikt voor een hele nauwkeurige print, maar kan het ook gebruikt worden om grote objecten te printen. Dit maakt dit soort filament erg veelzijdig en daarom kan je het product eigenlijk niet miskopen. Verder zorgt het PLA ervoor dat er geen schadelijke gassen vrijkomen. Dit komt omdat het PLA gemaakt is van maisolie, wat een natuurlijk product is. Je zal bij het printen met PLA eerder een zoetige geur ruiken dan een plastic geur.

Het gebruiksgemak van PLA

Verder staat Basic PLA Zwavel Geel erom bekend zeer gebruiksvriendelijk te zijn. Dit komt omdat het al prima werkt met vrij lage temperaturen. Rond een temperatuur van 50 graden Celsius wordt het PLA al dusdanig vervormd dat het product een stevig karakter krijgt. Verder komt PLA voor in een aantal verschillende diameters die je zelf kan kiezen. Hierdoor past de diameter van het PLA altijd bij de diameter die de printer aan kan en hoef je je kleurkeuze niet aan te passen op de diameter van de printer.